Bebekler İçin Levrek Buğulama Tarifi (9 Ay ve Üzeri)
Bu yazımızda 9 ay ve üzeri bebekler için levrek buğulama tarifi verdik.
Balık A, B, D, K vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum ve fosfor gibi mineralleri içeren, besin değeri oldukça yüksek bir yiyecektir. Ayrıca içerdiği omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bebeklerin beyin gelişimi için olmazsa olmazdır. Bu nedenle bebeği ek gıdaya geçen çoğu ebeveyn, sağlıklı bir büyüme ve gelişim süreci için bebeklerinin öğünlerine balık eklemeyi ihmal etmiyor. Biz de buradan yola çıkarak hazırladığımız yazımızda bebekler için levrek buğulama tarifi verdik. İşte, bebeklere levrek buğulama yapılışı…
Bebeklere Balık Ne Zaman Verilir?
Bebeklere balık en erken 8. ayda verilir. Burada cıva içeriği düşük, kılçıklarından temizlenmiş ve iyi pişmiş balık servis etmek oldukça önemlidir. Bununla birlikte her bebeğin gelişimi, sağlığı ve alerji durumu aynı olmadığından, bebeklere balık yedirmeden önce çocuk doktoruna danışmak daha sağlıklı olacaktır. Gelin şimdi bebeklere levrek buğulama nasıl yapılır, tarife geçelim.
Bebekler İçin Levrek Buğulama Tarifi
Bebeğinize levrek buğulama yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
Malzemeler
- 150 gram levrek fileto
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 – 3 dal zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 ml su
Bebeklere Levrek Buğulama Yapılışı
Havuç ile patatesi yıkayıp soyun, daha sonra ufak ufak kesin. Soğanı soyup halka halka doğrayın. Tencerenin en altın halka soğanları, onun üstüne patates ve havucu ekleyin. Üstüne ise temizlediğiniz levrek filetoyu yerleştirin. En üste sarımsak ve maydanozu koyun. Zeytinyağını ve suyunu ekleyip kısık ateşte 20 – 25 dakika pişirin. Balığın iyice piştiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatın. Bebekler için levrek buğulama tarifi hazır! Soğuduktan sonra çatalla ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz.
Bebekler İçin Levrek Buğulama Hazırlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Her bebeğin gelişimi, alerji durumu ve sağlık koşulu aynı olmadığından, bebeğinize levrek buğulama yedirmeden önce doktorunuza danışın.
- Alerji riskine karşı başlangıçta az miktarda yedirin.
- Kurdeşen, döküntü, kızarıklık, kaşıntı, hırıltılı solunum veya halsizlik gibi alerji belirtileri gelişirse balık tüketimine ara verip doktorunuza danışın.
- Zehirlenmeleri önlemek için balığın iyice piştiğinden emin olun.
- Eğer bebeğiniz ilk kez balık yiyecekse sebzelerle karıştırmak yerine sade bir şekilde hazırlayın. Bu sayede balığa alerji geliştirip geliştirmediğini öğrenebilirsiniz.
Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var