27 Aylık Bebek

27 aylık bebek bir kalemi tıpkı yetişkinler gibi tutabilir, yukarıya doğru sıçrayabilir, kıyafetindeki düğmeleri çözebilir ve topu başının üzerinden fırlatabilir.

27 Aylık Bebek

27 AYLIK BEBEK

27 aylık bebek bir kalemi tıpkı yetişkinler gibi tutabilir, yukarıya doğru sıçrayabilir, kıyafetindeki düğmeleri çözebilir ve topu başının üzerinden fırlatabilir.Bebekler bu dönemlerde tek başlarına kişisel bakımlarını yapabilirler. Ellerindeki koordinasyon oldukça geliştiğinden çıt-çıt ve fermuar açma-kapama işlemlerini yapabilirler.  

27 AYLIK BEBEKLERDE FİZİKSEL GELİŞİM

Ev işlerinde size yardımcı olmak isteyebilir. Onu engellemek yerine yapabileceği kadarından ona izin vermeniz gelişimi için de önemlidir. Bebekler taklit yoluyla öğrendiklerinden ev işlerinde sizin yaptığınız hareketleri de taklit edeceklerdir. Örneğin masanın üzerinin tozunu alma, sandalye taşıma vb. gibi. Bu dönemde bebeğinize peçete kullanmasını öğretebilirsiniz. Renkleri ayırt etmeye başladığından ona renkli ve desenli peçeteler alarak kullanmasını özendirebilirsiniz. Eğer tuvalet eğitimini verdiyseniz kendi başına tuvalete gidebilir. Kısa bir süre de olsa tek ayağı üzerinde durabilir. Eski aylara göre kilo alımı yavaşlamıştır. Artık bebeklik göbeği ve yağları kaybolmuştur. Boyu uzamaya başlamıştır.  

27 AYLIK BEBEKLERDE KİLO

27 aylık kız bebeğin kilosu; alt sınır 9,6 kg, üst sınır 15,4 kg'dır.

27 aylık erkek bebeğin kilosu; alt sınır 10,2 kg, üst sınır 15,9 kg'dır.

27 AYLIK BEBEKLERDE KİLO

27 aylık kız bebeğin boyu; alt sınır 81,9 cm, üst sınır 94,6 cm'dir.

27 aylık erkek bebeğin kilosu; alt sınır 83,5 cm, üst sınır 95,7 cm'dir.

27 AYLIK BEBEK VE SOSYAL/BİLİŞSEL GELİŞİM

Bebekler bu dönemlerde kendilerini hayatın merkezinde olduklarını görürler. Eğer bebeğinizin bir kardeşi varsa bebeğinizin hayatın merkezinin başka bir rakibe kayması onun için oldukça kötü olur. Bu nedenle siz ne kadar adaletli olursanız olun, mutlaka büyük kardeşin küçük kardeşi kıskanmasını engellemeniz zor olacaktır. Onun yaşında bir bebeğin olgun davranmasını beklemeyin. Bunları kişisel gelişimin bir gereği olduğu için yaptığını unutmayın.Cinsiyet ayrımı başladığından artık kadın ve erkekler arasındaki ayrımı kavrama başlar ve davranışları da bu cinsiyetlere göre değişir. Durduk yere sinirlenip, bağırabilir. Böyle zamanlarda onunla konuşmayı ve dikkatini dağıtmayı unutmayın. Size sürekli soru soruyorsa, ona verdiğiniz cevaplar geçiştirmek için yanlış cevaplar olmasın. Anlayacağı şekilde mantıklı ve doğru cevaplar vermeye çalışın. Bu dünyayı öğrenmesi için gereklidir. Doğru yaptığı ve başardığı şeyler konusunda onu her zaman takdir edin. Ondan bir şey istediğinizde mutlaka teşekkür etmeyi unutmayın.  

27 Aylık Bebek 50'den Fazla Kelime Kullanabilir

Bu aylarda bebekler 50'den fazla kelime kullanabilmektedirler. Ancak 4 yaşına gelene kadar tam anlamıyla manalı bir şekilde konuşamayabilir, endişelenmeyin. 2-3 kelimeden oluşan basit cümleler kurarak isteklerini veya duygularını size anlatabilir. Dil gelişimine katkıda bulunmak için onunla konuşmaya ve onunla birlikte kitap okumaya devam edin. Bu yaşlarda dinleme ve okuma seansları düzenlemek oldukça faydalıdır. Bebeklerin bu dönemlerde konsantrasyonu arttığından bazen seslendiğinizi bile duymayabilir. böyle zamanlarda bir şey söylemek için onu bölmeyin sadece önceden uyarabilirsiniz.  

27 Aylık Bebek Oyuncakları

Bu aylarda bebeğinize özellikle küpler, legolar gibi oyuncaklar alarak yaratıcılığını destekleyebilirsiniz. 4-5 parçalık yap-bozları yapabilir ve bu sayı yaşı ilerledikçe artacaktır. Hayali oyun bu dönemde başlar. Yine bu dönem paralel oyun dönemidir. Ancak henüz diğer yaşıtlarıyla pek oynamayabilir.

27 AYLIK BEBEK VE BESLENME

2-3 yaş arası, hayırcılığın ve kişilik çatışmalarının en zor olduğu dönemdir. Bu durum yemek yememe, gıdaları reddetme ve sofraya oturmak istememe gibi durumların meydana gelmesine neden olur. Böyle bir dönemde bebeğinizi yemek için zorlamamalısınız. Onun da tıpkı sizin gibi bir birey olduğunu, sevdiği ve sevmediği şeyler olduğunu unutmamalısınız. Özellikle televizyon karşısında veya bir şeylerle oyalayarak yemek yedirmek aslında yapılan en büyük yanlışlardan bazılarıdır. Bu nedenle bebeğinizi bir sofra düzenine alıştırmanız ve yemek yeme süresini sınırlamanız yararlı olabilir. Kişilik gelişimi için, bebeğinizin kendine özel tabağının, bardağının, kaşık ve çatalının olması gerekir. Ayrıca kendi başına yemesini sağlayarak, el becerisinin gelişmesine de katkı sağlamış olursunuz.Bebeğinizin büyüme ve gelişmesi eskisine göre yavaşladığından iştahsızlık görülebilir. Bu durum genel olarak normal kabul edilir ve bebeğin zorlanmaması gerektiği üzerinde durulur. Ancak bebeğinizdeki iştah sorunu size normal görünmüyorsa o zaman bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Bebeğinizin yemesini sağlayacak şekilde besleyici farklı gıdaları deneyebilirsiniz. İstemediği bir yiyeceği zorlamak yerine, bir süre ara vermeniz ve tekrar denemeniz faydalı olacaktır. Aynı zamanda özellikle sebze yemeyen bebekler için, sebzeleri köftenin içine veya farklı şekilde yemeklerin içine karıştırarak verebilirsiniz. Yemek yemeyen bebeğe bisküvi, şekerli gıda gibi sağlıksız besinler vermemelisiniz. Bu tür gıdalar iştahın iyice kapanmasına, gereksiz kilo almasına ve şeker hastalığının oluşmasına neden olur.3 ana öğün, 2-3 ara öğün sağlık beslenme için yeterli olarak kabul edilmektedir. Öğünleri atlamamaya ve yiyeceklerin sağlıklı, doğal ve evde hazırlanmasına dikkat etmelisiniz. Sağlıklı bir yemek disiplini/alışkanlığı kazandırmak, bebeğinizin tüm hayatını olumlu yönde etkileyecektir. Yemek yerken bebeğinizin tek olmadığından emin olun. Çünkü bazen boğulma, nefes borusunun tıkanması gibi istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun için özellikle, fındık, badem, ceviz ve üzüm gibi taneli ve boğazına kaçabilecek yiyecekleri vermemeniz tavsiye edilir. Eğer verecekseniz de bunların iyi ezildiğine emin olun. Sebze ve meyvenin mutlaka mevsimine göre tüketilmesine özen gösterin. Mevsiminde tüketilmeyen gıdalar, pek çok hastalığı da birlikte getirebilmektedir. Bebeğiniz için en ideal besinler, taze sebze ve meyve, tahıllar, yüksek lif içeren gıdalar, süt ve süt ürünler, baklagiller gibi besinlerdir. Aynı zamanda yemeklerin fazla tuzlu, baharatlı, salçalı ve sulu olmamasına özen gösterin.

27 AYLIK BEBEK VE UYKU DÜZENİ

2 ila 3 yaş arasındaki bebeklerin genelde geceleri 9-13 saat arasında uykuya ihtiyacı vardır. Bebeklerin bazıları günde bir kez gündüz uykusu uyurken, bazıları da gündüz uykusunu tamamen bırakabilir. Bebeğinizin zinde ve dinlenmiş olabilmesi için ne kadar uykuya ihtiyacı varsa o kadar uyuması gerekir. Buna müsaade edin.

DOKTOR KONTROLÜ VE YAPILMASI GEREKEN AŞILAR

Bu ay doktorlar özellikle bir kontrol yapmayabilir. Yine de kontrole götürmek istiyorsanız, genel fiziksel bir muayene ve gelişim takibi yapılabilir. İlköğretim 1. sınıfa kadar yapılacak herhangi bir aşı bulunmamaktadır.

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Cahide Çok çalışan, çaba gösteren kimse.
Erkek Bebek İsimleri
Maarif Bilgi, kültür.