2. Trimester

2. trimestır gebeliğin ikinci üç ayını kapsayan bir dönemdir. Bu döneme özel; beslenmenizden yapılması gereken testlere, yapabileceğiniz egzersizlerden cinsel yaşamınıza kadar pek çok konuyu sizler için inceledik.

Hamilelikte Miyomun Riskleri ve Doğum Yöntemine Etkisi

Hamilelikte miyomlar büyür mü? Miyomu olanlar normal doğum yapabilir mi? Sezaryen sırasında miyomlar alınabilir mi? Miyom bebeğe zarar verir mi?

Gebeliğin İkinci Döneminde Yapılması Gereken Testler

Gebeliğin ikinci döneminde 16-20. haftalar arasında üçlü test veya dörtlü test yapılmaktadır.

Hamilelikte Migrene Ne İyi Gelir?

Hamilelikte migreni tutanlar elbette ilk olarak hamilelikte migrene ne iyi gelir, gebelikte migren tedavisi nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını merak eder. İşte, hamilelikte migren belirtileri ve tedavisi!

Gebelikte Hafta Hafta Bebeğin Boyu ve Kilosunu Hesaplama

Gebelikte hafta hafta bebeğin kilosu ve boyunu hesaplama işlemi ile anne karnındaki bebek hangi ayda kaç kilo ve cm olmalı?

Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!

Gebelik haftasına göre kaç aylık hamile olunduğu nasıl hesaplanır? Bu konuda hangi haftanın kaçıncı aya denk geldiğini gösteren tablolar çok işe yarar.

Hamilelikte Hangi Hafta Kaç Kilo Alınmalı?

Hamilelikte haftalara göre ideal kilo alımı kaç olmalı? Gebelikte ay ay ve hafta hafta kilo alımı kaç olmalı? Fazla kilo almak için ne yapılır?

Bebeğin Gelişimini Destekleyen ve Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Almasına Yardımcı Olan Besinler

Üçlü Tarama Testi Nedir, Ne Zaman Yapılır?

Üçlü tarama testi sonucu yüksek risk ve pozitif çıkanlar hangi testi yaptırmalı? Triple test olarak da bilinen üçlü tarama testi fiyatı 2020 ve daha fazlası...

Serbest Fetal DNA Testi (NIPT) Nedir, Nasıl Yapılır?

Sizler için hazırladığımız bu yazıda; Fetal DNA testi nedir, Fetal DNA testi fiyatı ne kadar gibi merak edilen soruların yanıtlarını derledik.

Sizin de Gebelikle Birlikte Burun Kanamalarınızda Bir Artış Oldu mu?

Hamileler Günde Kaç Litre Su İçilmeli?

Hamilelikte yeterli miktarda su içmek, hem anne hem de bebeğin sağlığı için çok önemlidir. Peki, hamileler günde kaç litre (ne kadar) su içmeli?

Hamilelikte Dışkının Siyah Olması Normal mi?

Hamilelikte dışkının siyah olması kabızlık, demir takviyeleri veya tüketilen yiyeceğe bağlı olarak gelişebilir. Bu nedenle gebelikte siyah dışkının oldukça sık karşılaşılan bir durum olduğu söylenebilir.