- gebe.com
- /
- Yapılacak Testler
Yapılacak Testler
Planlı bir gebelik sürecinde gebe kalmadan önce hem sizin hem de ileride doğacak bebeğinizin sağlık durumunun tespiti, gebeliği ve bebeğin durumunu tehlikeye sokacak herhangi bir hastalığın olup olmadığını anlayabilmek için bazı testler yapılmaktadır. Testler hakkında detaylı bilgileri yazılarımızda bulabilirsiniz.
Hamilelik Testi Sabah mı Yapılır?
Hamilelik testi günün her saatinde yapılabilir. Ancak sabahki ilk idrar daha fazla beta hCG konsantrasyonu içerdiğinden ilk idrarla gebelik testi yapılması daha güvenli sonuçlar verecektir.
Hamilelik Testi Ne Kadar Sürede Çıkar?
Hastanelerde yapılan hamilelik testi sonuçları, merkezin yoğunluğuna bağlı olarak birkaç saat ile birkaç gün arasında çıkmaktadır.
Sağlık Ocağında Gebelik Testi Yapılır mı?
Sağlık ocağında gebelik testi yaptırılabilir. Bunun için aile hekiminize başvurmanız yeterlidir. Sağlık ocağında hamilelik testi yaptırırken aç veya tok olmanız önemli değildir.
Acilde Gebelik Testi Yapılır mı?
Acilde gebelik testi yapılabilir. Zira kişilerin sağlığını değerlendirirken veya tedavi uygularken gebeliği ekarte etmek gerekebilmektedir. Bu nedenle acilde hamilelik testi yapılmaktadır.
Adetliyken Gebelik Testi Yapılır mı?
Adetliyken gebelik testi yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak adet kanamasının gebeliğin oluşmadığını gösteren önemli bir belirti olduğunu unutmamak gerekir.
Hamilelikte Kan Uyuşmazlığı İğnesi ne Zaman Yapılır?
Hamilelikte kan uyuşmazlığı iğnesi kaçıncı hafta yapılır? Kan uyuşmazlığı bebek için zararlı mı? İkinci gebelikte kan uyuşmazlığı için neler yapılmalı? Gebelikte kan uyuşmazlığı nedir?
2024 Tüp Bebek Tedavisi Fiyatları Ne Kadar?
Tüp bebek tedavisi fiyatları 2024 yılında ortalama 25.000 ile 60.000 TL arasında değişmektedir. Bu rakam kliniğe, doktorun deneyimine ve hatta tedavinin yapılacağı şehre göre artıp azalabilir.
Hamile Kalmadan Önce Yapılması Gereken 6 Test ve Muayene
Sağlıklı bir gebelik süreci için hamile kalmadan önce yapılması gereken testler çiftler tarafından merak ediyor. Bu yazıda gebelikten önce yapılması gereken testleri sıraladık.
LH Nedir? Hamilelik İçin LH Kaç Olmalı?
Luteinleştirici hormon veya Luteinizan hormon olarak da bilinen LH değeri, kadınlarda yaşa ve adet dönemine göre değişiklik gösterir. LH düşüklüğü gebeliğe engel olabileceğinden mutlaka tedavi edilmelidir.
Prolaktin Kaç Olmalı? Prolaktin Yüksekliği Belirtileri ve Tedavisi
Prolaktin hormonu kadınlarda 10 – 25 ng/ml, erkeklerde 5 - 10 ng/ml arası olmalıdır. Prolaktin yüksekliği belirtileri adet düzensizliği, gebe kalamama ve vajinal kuruluktur. Tedavisi medikal veya cerrahi olarak planlanabilir.
Anne Sütü Sarılığı Nedir?
Yeni doğan bebeklerde görülen sarılıkların çoğu fizyolojik sarılıktır; yani belli bir tehlike sınırını aşmaz ve bir iki haftada kendiliğinden geçer.