Tatiliniz Hüsranla Sonuçlanmasın! Bebeklerde Güneş Yanığını Önlemek İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tatiliniz Hüsranla Sonuçlanmasın! Bebeklerde Güneş Yanığını Önlemek İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler
20 Haziran 2017

Bebeklerde güneş yanığı riskini azaltmak için yapmanız gerekenleri derledik!

Bebeklerde Güneş Yanığı Yetişkinlerdeki Kadar Masum Olmuyor

Yazın gelmesiyle birlikte yavaş yavaş tatil planları yapılıyor. Her aile, uzun zamandır hayalini kurduğu tatile çıkmak için sabırsızlıkla bekliyor. Peki ya, yaz aylarının kavurucu sıcaklarının bebeğiniz için oluşturacağı tehlikeye hazırlıklı mısınız? Bebekli bir aileyseniz, tatile çıkmadan önce iyi hazırlanmalısınız. Bebeğinizin ihtiyacı olabilecek her şeyi yanınızda bulundurmalısınız ve en önemlisi; güneş yanıkları hakkında bilgilenmelisiniz. Çünkü bebekler, biz yetişkinlere göre çok daha hassas ve narin yapıda olduklarından güneşten çok daha kolay etkilenirler. Sizin için basit bir güneş yanığı, bebeğiniz için hayati risk taşıyabilir.  

Tatiliniz Hüsranla Sonuçlanmasın! Bebeklerde Güneş Yanığını Önlemek İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler  

Bebeklerde Güneş Yanığı Oluşumunu Önlemek İçin Bazı İpuçları

İlk başlarda suya girmeye tereddüt eden bebeğinizi alıştıktan sonra sudan çıkartmak sizin için biraz zor olabilir. Bu da bebeğinizin ekstra güneşe maruz kalmasına ve güneşin zararlı ışınları karşısında risk taşımasına neden olabilir. Ancak, tatile çıktığınız zaman dikkat edeceğiniz birkaç ufak püf nokta ile bebeğinizi güneşten koruyabilir ve yanık oluşumunu baştan önleyebilirsiniz. Böylelikle sorunsuz bir tatil geçirerek bol bol dinlenebilirsiniz!

- 6 aydan küçük bebeklerin sıcak çarpması riskiyle karşılaşma olasılığı daha fazladır. Bu nedenle bebeğinizi, güneşin kendini fazlaca hissettirdiği sabah 10.00-14.00 saatleri arasında güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. 

- Bebeğinizi özellikle güneş ışığının direkt geldiği saatlerde mümkün olduğunca gölgede tutmalısınız. Mesela; şemsiye altı, ağaç vb. şeylerin altında tutarak direkt güneş ışığına maruz kalmasını engellemelisiniz.

- Hiçbir güneş kreminin suya tam olarak dayanıklı olmadığını bilmelisiniz. Bebeğiniz suya girip çıktıkça güneş kremini yenilemelisiniz.

- Güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce güneş kremini sürmelisiniz.

- Bebeğinizin açıkta kalan her yerine güneş kremini sürebilirsiniz. Ebeveynler, genellikle ayak üzeri ve kulak uçlarına güneş kremi sürmeyi unutur. Bu bölgeleri de unutmadan bebeğin cildinin her yerine güneş kremi sürmeyi ihmal etmemelisiniz.

- Güneşten koruyucu her türlü üründen yararlanmaya çalışmalısınız. Şapkalar bunun için vazgeçilmez aksesuarlardır.

- Hava bulutlu olduğunda da durumu önemsemelisiniz. Güneş ışınlarının %70 bulutu geçer ve bu da bebeğiniz için ciddi bir risk oluşturur.

  Tatiliniz Hüsranla Sonuçlanmasın! Bebeklerde Güneş Yanığını Önlemek İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler  

Bebeğinizin Güneş Yanığı Olduğunu Nasıl Anlayabilirsiniz?

- Bebeğinizin cildi kızarık, hassas bir hal almaya başladıysa,

- Cildinin üzerinde kabarcıklar oluştuysa,

- Ateşi yükseldiyse,

- Sürekli huzursuzsa güneş yanığından şüphelenebilirsiniz.

 

Bebeklerde Güneş Yanığı Tedavisi

Güneş yanığı tedavileri genel olarak 2 şekilde incelenebilir. Ağır olmayan vakalarda soğuk kompresler ile rahatlama sağlanabilir ve solüsyonlar ile deri rahatlatılabilir. Daha ağır vakalarda ise mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz. Özellikle bebeğin ateşi 39 derece ve üzerindeyse vakit kaybetmeden hekiminizle görüşmelisiniz. Hekiminiz, bebeğinizin durumuna göre uygun bir tedavi şekli belirleyip sizinle paylaşacaktır. Su toplamasına yüksek ateşe eşlik ediyorsa ilaçlar ve rahatlatıcı kremler yazabilir. Bebeğiniz güneş yanığı olduğunda hekim önerisi dışında, bebeğinizin cildine herhangi bir madde sürmemelisiniz. Aksi takdirde tedavinin süresini uzatmış olabilir veya lekelerin kalıcı olmasına neden olabilirsiniz.  

*Bebeklerde yanık ve tedavisi için buraya tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Galibe Üstün gelen, yenen, önde gelen.
Erkek Bebek İsimleri
Saadettin 1. Dinin mutluluğu.2. Dini uğurlu, kutlu kılan.