İlk Diş Geliyor!
Bebeklerin çoğu ilk dişini yedinci ay civarında çıkarmaya başlar. Fakat bu her bebeğe göre değişir. Örneğin bazıları ilk dişini iki üç kadar erken bir dönemde çıkarırken, bazıları bir yaşını bile bekleyebilir.
İlk Diş Geliyor!
Bebeğinizin ilk dişini gördüğünüzde şaşırabilirsiniz. Günlerdir süren salya akışı, gece uyanmaları ve huysuzluk işte bunun içindi! Her bebek diş çıkarma dönemini farklı geçirir. Bazılarının hiç belirtisi olmazken, bazıları aylarca sancı çeker. Bebeklerin ilk dişleri genellikle 6. ayda çıkmaya başlar ama bazı bebekler daha aceleci davranıp 2. ayda diş çıkardığı da olur. Bu durumla karşılaşmak sizi korkutmasın. Diş çıkarma süreci uzun ve sancılı olabilir. Bütün bu gelişimi takip etmek için bazı işaretlere bakmanız yeterli olacaktır. Çünkü diş çıkarmayı hem bebeğiniz hem de sizin için kolaylaştırmak mümkün.
İlk dişler alt ortadaki iki diştir ve sonra da üstteki diğer iki diş çıkar. Sonra da diğer dişler çıkmaya devam eder.
Küçüğünüzün son zamanlardaki huysuzlanmaları, elini ağzına götürmesi ve salyalarının akıp durması tam olarak buna işaret ediyor olabilir. İşte bazı diş çıkarma belirtileri:
- Salya: Küçücük bir bebeğin ağzından bu kadar sıvı gelmesine inanmak zor. Bebeğinizin üstünün ıslanmaması için bu dönemde önlük giydirebilirsiniz.
- Ağız çevresi kuruluğu: Salya ve onu silip durmak ağzının çevresinin kurumasına ve acımasına sebep olabilir. Nemlendirici sürebilirsiniz.
- Öksürme ve öğürme: Bütün bu salya durumu öksürüğe sebep olabilir.
- Isırma: Diş etleri kaşındığı için bir şeyleri ısırmak isteyecektir.
- Ağlama: Bazı bebekler bu süreçte ağlayabilirler. İlk diş genellikle en zor olandır. Daha sonrakiler daha kolay çıkabilir. Bebeğinizin çok zorlandığını düşünüyorsanız doktorunuza danışın.
- Gece uyanmaları: Diş perisi sadece gündüz çalışmıyor. Bebeğinizin dişleri büyümeye gece de devam edecek ve bu rahatsızlık onu tatlı uykusundan uyandırabilir. Onu rahatlatmaya çalışın.
EN UYGUN ÇÖZÜMÜ SİZ GELİŞTİRECEKSİNİZ
Bu belirtiler bebekten bebeğe değişebilir. Diş çıkarmak rahatsız edici ve zor bir dönemdir. Bütün bunlarla baş etmek için zaman içinde kendinize ve bebeğinize en uygun çözümü geliştireceksiniz. Örneğin:
- Bebekler çiğnemeye bayılır, o baskı hissi diş etini rahatlatacaktır. Ona ısırıp oynayabileceği oyuncaklar edinebilirsiniz.
- Parmağınızla diş etlerine hafif masajlar uygulamak onu oldukça rahatlatacaktır.
- Su tüketmek ona diş çıkarırken de kolaylık sağlayacaktır.
- Mevsim meyvelerini uygun büyüklükte dilimleyip ısırması için eline verebilirsiniz. Bu kaşınan diş etlerine çok iyi gelecektir.
- Doktorunuza danışarak ağrı kesiciden de destek alabilirsiniz.
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var