Bebeğinize Diş Çıkarma Döneminde Olduğunu Unutturacak 10 Rahatlatıcı Öneri!
O zorlu diş çıkarma dönemlerinde, bu öneriler hem size hem de bebeğinize çok iyi gelecek!
Bebekler için en sancılı süreçlerden biri de diş çıkarma evresidir. Bu dönemde oldukça huysuz olan bebeğiniz, size de zorlu günler yaşatabilir. Ateş, iştahsızlık, sürekli ağıza bir şeyler götürme isteği ile kendisi belli eden bu süreçte, diş çıkaran bebeğe ne iyi gelir? Diş çıkaran bebekleri ne rahatlatır? Bebeğinizin ağrılarını azaltacak ve kaşıntısını hafifletecek önerileri sizler için hazırladık!
Diş Çıkaran Bebeğe Ne İyi Gelir?
1)En Doğal Çözüm: Zeytinyağı
Saf zeytinyağı kullanarak bebeğinizin diş çıkarma döneminde onun rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Diş etlerini zeytinyağı ile 2-3 dakika kadar ovmanız, ağrılarını hafifleterek sakinleşmesini sağlayacaktır. Zeytinyağı ile masaj yapmanız, aynı zamanda o dönemde oluşan salyaların da azalmasını sağlar.
2)Buzun Serinliği ile Rahatlamasını Sağlayabilirsiniz
Bebeği diş çıkarma döneminde olan annelerin yararlanabileceği bir diğer şey ise kesinlikle buzdur. Bebeğinizin biberonunun içine bir miktar buz doldurup yukarı aşağı doğru sallayarak biberonun ağız kısmının serinlemesini sağlayabilirsiniz. Daha sonra içinden buzları çıkarıp bebeğinizin ağız kısmını çiğnemesine izin verebilirsiniz. Buzun verdiği serinlik, bebeğinizin rahatlamasını sağlayacaktır.
3)Badem Özü Yağı
Badem özü yağının ağrıları hafifletme üzerindeki etkisi, uzun yıllardır bilinen bir gerçek. Birkaç damla su ile karıştıracağınız badem yağını bebeğinizin damağına sürerek ağrılarının hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı elinizle sürebileceğiniz gibi bir pamuk yardımıyla da uygulayabilirsiniz.
4)Doğal Ağrı Kesici: Karanfil
Doğal anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olan karanfili, siz de bebeğinizin diş çıkarma döneminde ağrılarının azalması için kullanabilirsiniz. Hazır karanfil yağı kullanabileceğiniz gibi evde de karanfil kürü hazırlayabilirsiniz. Evde hazırlayacaksanız, karanfilleri ezip birkaç damla su ile macun kıvamına getirmeniz yeterli.
5)Arpa Suyu
Arpa suyu, bebeğinizin şiş ve ağrılı diş etlerinin rahatlamasına yardımcı olur. Arpaları 30-45 dakika kadar suda kaynatın. Daha sonra süzüp ılımasını bekleyin. Temiz bir şişede saklayıp, bebeğinizin her dişi ağrıdığında azıcık içirerek rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
6)Geleneksel Ama Faydalı: Soğuk Kaşık
Buz yönteminde olduğu gibi burada da serinliğin etkisi ile bebeğin diş etlerini rahatlatabilirsiniz. Buzdolabında koyarak soğumasını beklediğiniz kaşığı, bebeğinizin damağında bir süre bekleterek ağrısının azalmasına yardımcı olabilirsiniz.
7)Her Derde Deva: Papatya Çayı
Evde hazırlayacağınız doğal papatya çayını buz kalıplarında dondurarak bebeğinizin diş etlerine masaj yapabilirsiniz. Papatya çayının yatıştırıcı etkisi ile soğuk masajın ağrı kesici özelliği birleşince, bebeğiniz biraz daha rahatlayacaktır.
8)Soğuk Gıdalar ile Rahatlamasını Sağlayın
Bebeğiniz diş çıkarma dönemindeyse, soğuk gıdalar yardımıyla ağrılarının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Soğutulmuş yoğurt ve yumuşak meyveler ise bu yöntemde başvurabileceğiniz ilk besinler olmalı. Ancak bebeğinizin bağışıklık sisteminden şüphe ediyorsanız, bu yöntem size göre olmayabilir.
9)Anason Kürüne Dikkat!
Anason, çok eski dönemlerden beri doğal ağrı kesici olarak kullanılıyor. Son zamanlarda annelerin de anason kürünü bebeklerindeki diş ağrısı için kullandığı biliniyor. Fakat doktorlar bu uygulamayı bebekler için uygun bulmuyor.
10)Silikon Diş Aparatları Kullanabilirsiniz
Bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde rahatlamaları için üretilmiş silikon diş aparatlarını kullanabilirsiniz. Yine kullanmadan önce buzdolabında bir süre bekletmeniz, daha etkili bir çözüm sunacaktır. Ancak silikon diş aparatlarını seçerken çok dikkatli olmalı ve hangi malzemelerden üretildiğini araştırmalısınız.
*Bebeklerde diş çıkarma belirtileri hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var