Bebekler İçin Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Bebekler İçin Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi
03 Nisan 2024

9 ay ve üzeri bebekler için zeytinyağlı taze fasulye tarifi bu yazımızda.

Taze fasulye Türk mutfağında sevilerek tüketilen bir yemek. Dolayısıyla bebeği ek gıdaya geçen pek çok ebeveyn, bebeklerine zeytinyağlı taze fasulye yemeğini ne zaman yedirebileceğini merak ediyor. Taze fasulye alerji riski düşük bir sebze olduğundan, 7. aydan itibaren bebeklere yedirilebilir. Ancak tarifte domates ve soğan gibi sebzeler kullanılacaksa en erken 9. aydan sonra yedirilmesi öneriliyor. Sizler için hazırladığımız bu yazıda, bebekler için zeytinyağlı taze fasulye yemeği tarifi verdik. İşte, bebekler için taze fasulye yemeği tarifi…

Bebeklere Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Ne Zaman Verilir?

Bebeklere taze fasulye yemeği 7. aydan itibaren yedirilebilir. Zira fasulye, alerji riski düşük, lezzetli bir sebzedir. Ancak aşağıdaki tarifimiz domates içerdiğinden, en erken 9. ayda yedirilmesi önerilmektedir. Bilindiği gibi domates asit içeriği yüksek bir besindir. Pişse dahi bebeklerde alerjilere neden olabileceğinden, 9. aydan önce yedirilmesi tavsiye edilmiyor. Bununla birlikte fasulye ufak parçalara bölünmeli, yemek sırasında mutlaka bebeğin yanında durulmalıdır. Çiğneme ve yutma refleksi gelişmemiş bebekler için ise püre halinde verilmelidir. Gelin şimdi bebekler için taze fasulye yemeği nasıl yapılır, tarife geçelim.

Bebekler İçin Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • Yarım su bardağı su
  • 3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yaşından büyük bebekler için azıcık tuz ve şeker ilave edilebilir

Bebeklere Taze Fasulye Yemeği Yapılışı

Öncelikle fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Daha sonra soğanları ve soyulmuş domatesleri yemeklik olacak şekilde doğrayın. Tencereye 3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ısıtın. Ardından soğanı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Kavrulan soğanın üzerine ayıklayıp doğradığınız fasulyeleri ekleyip bir süre daha kavurun. Fasulyelerin rengi dönmeye başladığında domatesleri ekleyip bir iki tur karıştırın. Daha sonra yarım su bardağı sıcak su ekleyip son kez karıştırın. Bu noktada tencerenin ateşini düşürüp ağzını kapatın. Yaklaşık 30 – 35 dakika pişirdikten sonra bebekler için zeytinyağlı taze fasulye tarifi hazır olacak! Fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişebilir. Çiğ kaldığını düşünüyorsanız bir süre daha sıcak su eklemesi yaparak pişirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

Bebekler İçin Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Bebeklere Zeytinyağlı Taze Fasulye Yedirmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Her bebeğin gelişimi, sağlık koşulları ve alerji durumu aynı olmadığından, bebeğinize taze fasulye yedirmeden önce doktorunuza danışın.
  • Tarifte ilk kez kullanacağınız malzemeler varsa 3 gün bekleme kuralıuygulayın.
  • Hırıltı, kızarıklık, döküntü veya kaşıntı gibi alerji belirtileri gözlemlerseniz fasulye tüketimine ara verin ve doktorunuza danışın.
  • 1 yaş altı bebekler için tarifte tuz, şeker ve baharat kullanmayın. 1 yaşından büyük bebekler için azar azar kullanabilirsiniz.
  • Fasulyenin kılçıksız olmasına ve kolay pişen bir tür olmasına dikkat edin.
  • Fasulyeleri büyük değil, parçalayarak yedirmeye özen gösterin.
  • Bebeğinizin çiğneme ve yutma reflekslerinin yeterince gelişmediğini düşünüyorsanız doktorunuza danışın.
  • Yemek süresince bebeğinizin yanından ayrılmayın.

Bebekler için taze fasulye tarifi içeriğimizin sonuna geldik. Beğendiyseniz bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:

Bebekler İçin Kadınbudu Köfte Tarifi

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Macide Şan ve şeref sahibi kimse.
Erkek Bebek İsimleri
Hakan 1. Türk, Moğol ve Tatar hanları için "hükümdarlar hükümdarı" anlamında kullanılan bir unvan.2. Osmanlı padişahlarına verilen unvan.