7 Aylık Bebek Kahvaltısı Nasıl Olmalı? Tarifler ve Örnek Menüler
Bu yazımızda 7 aylık bebekler için kahvaltı rehberi hazırladık.
Kahvaltı, tıpkı yetişkinler gibi bebekler için de önemli bir öğündür. Dengeli ve sağlıklı bir kahvaltı, bebeklerin gelişimine katkıda bulunacağı gibi bağışıklık sistemlerinin güçlenmesine yardımcı olur. Peki, 7 aylık bebek kahvaltısı nasıl olmalı? 7. ayda bebekler alerjik besinlere karşı duyarlı olur. Ayrıca sindirim sistemleri yeteri kadar gelişmediği ve ek gıdaya yeni başladıkları için olabildiğince kolay sindirilebilir besinlere yönelmek gerekir. Sizler için hazırladığımız bu yazıda 7 aylık bebek kahvaltıda ne yer, 7 aylık bebek kahvaltısı nasıl olmalı gibi soruların yanıtlarını derledik. İşte, 7 aylık bebekler için kahvaltı tarifleri ve örnek menüler…
7 Aylık Bebek Kahvaltısı Nasıl Olmalı?
7 aylık bebek kahvaltısı, alerjik olmayan ve sindirimi kolay yiyecekler ile hazırlanmalıdır. Zira bu dönemde bebekler ek gıdalarla yeni yeni tanışmaktadır. Örneğin bal, inek sütü veya yumurtanın beyazı gibi alerjik yiyeceklerden 7. ayda kaçınılmalıdır. Ayrıca rafine şeker ve katkı maddeleri içerdiğinden paketli yiyecekler bebeklerin menüsünde yer almamalıdır. Olası riskleri baştan önlemek için ise bebeğinize tattırdığınız her yiyeceği başlangıçta az vermeli ve 3 gün bekleme kuralı uygulamalısınız. Peki, 7 aylık bebek kahvaltısında neler olabilir? İşte, 7 aylık bebekler için kahvaltı içeriğinde olabilecek bazı besinler…
- Haşlanmış yumurta sarısı
- Tuzsuz peynir (ev yapımı lor veya labne)
- Tuzsuz zeytin ezmesi
- Çekilmiş ceviz
- Ev yapımı yoğurt
- Ezilmiş avokado
- Ev yapımı şekersiz bebe bisküvisi
- Sebze püreleri
- Meyve püreleri
- Tam buğday ekmeği
7 Aylık Bebekler İçin Kahvaltı Tarifleri
7 aylık bebekler için temel kahvaltılıklar bu şekildeyken, aşağıdaki tariflerle bebeğinizin kahvaltı menüsünde değişiklikler yapabilirsiniz.
1. Avokadolu Omlet
Malzemeler
- 2 ince dilim avokado
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tuzsuz peynir
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
Çatalla ezdiğiniz avokadoyu yumurta sarısı ve peynir ile karıştırın. Yanmaz yapışmaz bir tavada yağı ısıtın ve üzerine omlet karışımını ekleyin. Altını ve üstünü güzelce pişirin. Ilıdıktan sonra bebeğinize yedirebilirsiniz.
2. Bebek Pankeki
Malzemeler
- Yarım muz
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 4 – 5 yemek kaşığı tam buğday unu
- ¾ çay bardağı su
Yapılışı
Yumurta ve zeytinyağını güzelce çırpın. İçine pekmezi, ezdiğiniz muzu, suyu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Pankek kıvamı alan harcı yanmaz yapışmaz tavada küçük parçalar halinde arkalı önlü pişirin. Ilıdıktan sonra bebeğinize yedirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
3. Sebzeli Bebek Tostu
Malzemeler
- Yarım patates
- Yarım kabak
- Yarım havuç
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 – 2 dal kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Sebzelerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Sonra suyunu sıkıp yumurta sarısı ve lor peyniri ile karıştırın. Son olarak incecik kıydığınız maydanozu ekleyip karıştırın. Tost makinesine yağlı kâğıt serip ısıtın. Karışımı ince tabaka halinde yağlı kâğıda dökün. Arkalı önlü güzelce pişirdikten sonra bebeğinize yedirebilirsiniz.
4. Peynirli Krep
Malzemeler
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 tatlı kaşığı tam buğday unu
- 1,5 tatlı kaşığı lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağından 2 parmak az olacak şekilde su
Yapılışı
Yağ hariç tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın. Daha sonra yağı yanmaz tavaya alın. Krep harcını arkalı önlü istediğiniz büyüklükte pişirin. Şimdiden afiyet olsun!
5. Meyveli Kahvaltı
Malzemeler
- 1 dilim elma
- 1 dilim armut
- 1 dilim ayva
- 2 – 3 adet ev yapımı şekersiz bebek bisküvisi
- 2 – 3 adet çekilmiş ceviz
- Kıvamı açmak için su veya anne sütü
Yapılışı
Meyveleri soyun ve iri dilimler halinde doğrayın. Az suda meyveler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yumuşayan meyveleri çatalla ezip iyice karıştırın. Üzerine dövülmüş bebe bisküvilerini ve çekilmiş cevizleri ekleyip son karıştırın. Püre haline gelen karışımı bebeğinize kahvaltıda yedirebilirsiniz. Kıvamı koyu olursa anne sütü veya suyla biraz açabilirsiniz. Mevsime göre alerjik olmayan farklı meyveler de kullanabilirsiniz.
7 Aylık Bebek Kahvaltısı Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
- 7 aylık bebek beslenmesinde anne sütü veya formül mamaya devam edin. Ek gıda ve anne sütü dengesinin nasıl olması gerektiğini ise doktorunuza danışın.
- Alerji riski yüksek olan bal, inek sütü veya yumurta beyazı gibi besinleri vermek için en az 1 yaşı bekleyin.
- 7 aylık bebek kahvaltısı hazırlarken zeytin veya ceviz gibi boğulma riski olan yiyecekleri iyice ezerek yedirin.
- Yeni başladığınız her yiyecek için 3 gün bekleme kuralı uygulayın.
- Rafine şeker içeren yiyeceklerden ve paketli gıdalardan olabildiğince uzak durun.
Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var