Pompalamadan Kaynaklanan Göğüs Yaralarından Kurtulmanın 6 Yolu
Göğüs pompasını yanlış kullanmak ağrı, yara ve morarma gibi birçok olumsuzluğa yol açabilir.
Bilindiği gibi anne sütü ilk 6 ay tek başına, 6. aydan 2 yaşa kadar ise ek gıdalarla birlikte ana öğün olmaya devam eden mucizevi bir sıvıdır. Bu süreçte özellikle çalışan annelerin en büyük yardımcısı olan göğüs pompaları, işleri kolaylaştırdığı kadar yanlış kullanımı sonucunda göğüs ucu yaraları ve tahrişlere neden olabilmektedir. Peki, pompalamadan kaynaklanan göğüs yaraları nasıl önlenir? İşte cevabı…
Pompalamadan Kaynaklanan Göğüs Yaralarından Kurtulmanın 6 Yolu
Eğer siz de göğüs pompalamasından kaynaklanan yaralardan mustaripseniz aşağıdaki öneriler işe yarayabilir:
1. Her Şeyi Temiz Tutun
Göğsünüzü pompalamadan önce ellerinizin ve pompa cihazınızın tüm parçalarının temiz olduğundan emin olun. Mikropları veya herhangi bir kontaminasyonu önlemek için bu detay çok mühimdir. Zira bakteriler ve mantarlar, meme uçlarında ağrı, çatlak ve enfeksiyonlara neden olabilmektedirler.
2. Uygun Bir Pompa Flanşı Kullanın
Göğüs pompasının göğüs ucunuza denk gelen kısmına flanş denir. Birçok kişi, göğüs pompasıyla gelen standart flanşı kullanır ve markaların farklı boylarda flanş satın alma seçeneği sunduğunu fark etmez. Oysa yanlış ölçülerde kullanılması göğüs ucu yaralarının en önemli sebebidir. Bu nedenle göğüs pompası kullanmadan önce flanşın sizin için uygun olup olmadığını kontrol edin. Uygun değil ise daha büyük veya daha küçük seçeneği ile değişim yapın.
3. Pompayı Dikkatli Konumlandırın
Uygun flanşı seçtikten sonra göğüs pompasını doğru şekilde yerleştirdiğinize emin olun. Meme ucunuz flanşın tam ortasında olmalı ve sizi rahatsız hissettirmemelidir. Göğsünüzü yanlış konumlandırmanız halinde bu durum meme ucunda ağrı, travma ve morarmalara sebebiyet verebilir.
4. Emiş Gücü ve Hızında Aşırıya Kaçmayın
Yüksek emiş gücü ve süper hızlı pompalama, daha fazla anne sütü ve daha hızlı pompalama anlamına gelmez. Bunun yerine pompanız izin veriyorsa düşük emiş gücüyle başlayın ve ardından emiş gücünü sizin için en rahat seviyeye getirin. Doğru emiş gücü memenin tamamen boşalmasını sağlayacağı gibi mastitten de korunmanıza yardımcı olur. Yüksek ayar ise sadece acı vermekle kalmaz, aynı zamanda daha az anne sütü çıkışına bile neden olabilir.
5. Aşırı Pompalamayın
Her göğsünüzü yaklaşık 15 dakika pompalayın. 15 dakikanın sonunda hala anne sütü geliyorsa süreyi 20 dakikaya uzatın. Ancak tavsiye edilen maksimum süreden fazla pompalama yapmanız, meme uçlarında ağrı ve tahrişlere neden olabilir. Ayrıca göğüs ucu sürekli uyarılacağından aşırı anne sütü üretimine de yol açabilir.
6. Ampul Tarzı Göğüs Pompalarından Kaçının
Ampul tarzı göğüs pompaları, ucunda emme kaynağı sağlayan kauçuk ampuller bulunan, taşınabilir, küçük, elle çalıştırılan pompalardır. Bazı kişiler bunu ara sıra oluşan göğüs şişkinliğini gidermek için kullansa da uzmanlar tarafından pek önerilen bir alet değildir. Zira bu pompaların emişini kontrol etmek zor olduğundan, meme dokusuna zarar verebilir ve sizi meme ucu yaralarına açık hale getirebilir. Bunun yerine en iyi seçenek elektrikli göğüs pompalarıdır. Elektrikli kullanmak istemiyorsanız tekli manuel göğüs pompaları da iyi bir seçenek olabilir.
Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:
Süt Pompası Temizliği Nasıl Yapılır?
Kaynak: 1
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var