'Öğretmene Doğum Sonrası Belleticilik Görevi Verilir mi?' MEB Cevapladı!

'Öğretmene Doğum Sonrası Belleticilik Görevi Verilir mi?' MEB Cevapladı!
10 Ekim 2017

Türk Eğitim-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na kadın öğretmenlerin doğum sonrası 2 yıl süreyle belleticilik görevi verilmemesi gerektiğiyle ilgili gönderdiği yazısına MEB'den cevap geldi.

Öğretmene Doğum Sonrası Belleticilik Görevi Verilebilir mi?

Öğretmene Doğum Sonrası Belleticilik Görevi Verilebilir mi? Soruna MEB'den açıklama geldi. Türk Eğitim-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığına gönderilen kadın öğretmenlere doğumdan sonraki 2 yıl süresince belleticilik görevi verilemeyeceğini belirtilen yazıya kısa bir süre önce MEB' den cevap geldi.  

Doğum Sonrasında Bayan Memura Belleticilik Görevi Verilmemeli

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) Türk Eğitim-Sen tarafından gönderilen yazı ile Milli Eğitim Bakanlığında doğum sonrası bayan memurlara belleticilik görevi verilmemesi konusunda talep dile getirilmişti. Bu kapsamda yapılacak bir mevzuat değişikliğinin olması gerekliliği MEB'e iletilirkrn, MEB'e gönderilen yazıda 657 sayılı Devlet Memurları Kanun’da yer alan, kadın memurlara doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti görevi verilemeyeceği kuralına paralel olarak söz konusu kanunun Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenlere de uygulanması gerektiği ve bunun düzenlenmesinin istendiği belitildi. Bu kapsamda 657’de yer alan bu düzenlemenin Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddesinde değişiklik yapılması suretiyle uygulamada birliğin sağlanması ve doğum yapan öğretmenlere iki yıl süreyle belleticilik görevi verilmemesine dikkat edilmesi için Valiliklere talimat gönderilmesi gerekliliğinin vurgulandığı ifade edildi.

'Öğretmene Doğum Sonrası Belleticilik Görevi Verilir mi?' MEB Cevapladı!  

Kanun Hükümleri Esas Alınmalı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Eğitim-Sen'in kadın öğretmenlere doğumdan sonra 2 yıl süresince belleticilik (gece nöbeti ve gece vardiyası) görevinin verilemeyeceğini belirten yazıyla ilgili yazmış olduğu cevap yazısında normal hiyerarşi ilkesine göre, kanun hükmü yönetmelik hükmünün üzerinde yer aldığından, eğitim kurumu yöneticilerinin gece nöbeti ve gece vardiyası düzenleme durumlarında öncelikle 657 sayılı Kanun hükümlerini esas almaları gerektiğini belirttiği ifade edildi. MEB bünyesinde görev yapan kadın öğretmenlere belleticilik görevinin verilmemesi konusunda, bu konuyla ilgili sorunun yaşandığı il ve ilçe ve eğitim kurumu varsa buna ilişkin bilgilerin Bakanlığa bildirilmesi ve yapılacak mevzuat çalışmalarında da ilgili önerinin dikkate alınacağının ifade edildiği belirtildi.     

Milli Eğitim Bakanlığın Yazmış Olduğu Cevap Yazısı için tıklayınız  

Belleticilik Görevi Nedir?

Belleticilik; İlköğretim ile Ortaöğretim kurumlarında okuyan paralı ve parasız yatılı öğrencilerin, ders saatleri dışında pansiyonlarda eğitim ve gözetimiyle bu Yönetmelikte belirtilen diğer idarî hususları yürütmekle görevli kişiler olarak tanımlanmaktadır. Belleticilerin nöbet çizelgelerinin denetimini ve düzenlemesini yapmanın müdür yardımcılarının sorumluluğunda olduğu belirtilir. Belleticiler'in okulda görev yapan öğretmenler arasından seçilebildiği ifade edilirken, söz konusu görevle ilgili istekli öğretmen bulunmadığı zamanda görevli öğretmenlerin ihtiyacı karşılamaması durumunda çevre okulların öğretmenlerinden gönüllülük esasına göre, Milli Eğitim Müdürünün onayının ardından bu öğretmenlerin belleticilik görevine başladıkları belirtilir. Belleticilerin nöbet süresinin 24 saat olduğu ve gece pansiyonda kaldıkları ifade edilir.

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Nabia Yerden çıkıp fışkıran, kaynayan, akan.
Erkek Bebek İsimleri
Rabbani 1. Tanrı´yla ilgili, Tanrısal. 2. Kendini olanca gücüyle Tanrı’ya veren.