Emziren Anneler Nar Yiyebilir mi? Nar Bebeğe Gaz Yapar mı?
Vitamin ve demir açısından zengin bir meyve olan nar, emzirme döneminde rahatlıkla tüketilebilir.
Nar, kendine özgü lezzetli bir tada sahip olan tanecikli ve kırmızı renkli bir meyvedir. İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde tam bir sağlık deposu olan narın, emziren anneler için güvenli olup olmadığı kadınlar tarafından merak ediliyor. Peki, emziren anneler nar yiyebilir mi? Emziren anneler elbette nar yiyebilir. Narın hamilelik ve emzirme döneminde anne veya bebek sağlığı ile ilişkilendirilebilecek herhangi bir zararı bulunmuyor. Ancak fazla tüketimi gaz sorunlarına yol açabileceğinden ölçülü tüketilmesi gerekiyor. Bununla birlikte alerjik bünyeye sahip annelerin nar tüketmeden önce doktorlarına danışması tavsiye ediliyor. Sizler için hazırladığımız bu yazıda emziren anne nar yiyebilir mi, nar bebeğe gaz yapar mı gibi merak edilen soruların yanıtlarını derledik. Buna ek olarak emziren anneler için nar yemenin faydalarını sıraladık. Keyifli okumalar!
Emziren Anneler Nar Yiyebilir mi?
Emziren anneler elbette nar yiyebilirler. Emzirirken nar tüketmenin anne veya bebek sağlığını olumsuz etkilediğine dair herhangi bir kanıt bulunmuyor. Yalnızca fazla tüketilmesi gaz sorunlarına yol açabileceğinden günde bir porsiyonun üzerine çıkılmaması öneriliyor. Nar yedikten sonra hırıltı, döküntü, kaşıntı, nefes darlığı veya şişlik gibi alerji semptomları görüldüğünde ise vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekiyor. Gelin şimdi emziren anneler için narın faydaları neler, birlikte inceleyelim.
Emziren Anneler İçin Nar Yemenin Faydaları
Vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından zengin olan nar, genel sağlık için oldukça faydalı bir meyvedir. İşte, emziren anneler için nar yemenin faydaları…
1. Sindirimi Destekler
Nar, sindirimi desteklemeye yardımcı olan lif bakımından zengindir. Ayrıca bazı çalışmalar nar suyunun kolera ve dizanteri gibi hastalıkları tedavi etmeye yardımcı olduğunu göstermiştir.
2. Diş Sağlığını Korur
Nar, diş ve ağız hijyenini korumayı sağlayan antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu nedenle ağız ve dişlerde oluşabilecek hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.
3. Kansızlığı Önler
Nar, vücuttaki kan akışını artırmaya yardımcı olur. Zira nar demir içeriği yüksek bir meyvedir. Bu da doğum sonrası emziren annelerde kansızlığı önlemeye ve yorgunluk, baş dönmesi ve halsizlik gibi anemi semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilmektedir.
Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:
Emziren Anneler Bal Yiyebilir mi?
4. Osteoartriti Önlemeye Yardımcı Olur
Osteoartrit, yaşa bağlı olarak eklemlerde meydana gelen yıpranma ve hasardır. Halk arasında kireçlenme olarak da bilinir. Nar ise arter duvarlarının, eklemlerin ve kıkırdakların sertleşip kalınlaşmasını destekleyen bir içeriğe sahiptir. Bu nedenle osteoartriti önlemeye veya tedavisini desteklemeye yardımcı olur.
5. Potasyum Desteği Sağlar
Nar mükemmel bir potasyum kaynağıdır. Potasyum ise kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının dengelenmesi, sıvı dengesinin sağlanması, kan glikoz seviyelerinin düzenlenmesi, böbrek ve kemik sağlığının korunması açısından oldukça önemli bir mineraldir.
6. C Vitamini Desteği Sunar
Nar, C vitamini açısından en zengin meyveler arasında yer alıyor. Öyle ki bir porsiyonu, günlük C vitamini ihtiyacının %40’ını karşılamaya yardımcı oluyor. C vitamini ise bilindiği gibi demir emilimini kolaylaştırmaktan kan basıncını düşürmeye, bağışıklığı güçlendirmekten cilt ve saç sağlığını desteklemeye kadar vücut için pek çok faydası bulunan önemli bir besin öğesidir.
Emzirirken Nar Yemek Yan Etkilere Neden Olur mu?
Emziren anneler ve bebekleri için narın herhangi bir olumsuz etkisini gösteren kanıt bulunmuyor. Ancak narın gaz oluşumuna neden olabileceği bilindiğinden, porsiyonu makul miktarda tutmak gerekiyor. Bununla birlikte alerjik bünyeye sahip olan annelerin nar yemeden önce doktorlarına danışması öneriliyor. Eğer nar yedikten sonra aşağıdaki belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor:
- Döküntü
- Kaşıntı
- Kızarıklık
- Kurdeşen
- Yutma güçlüğü
- Nefes almada zorluk
- Hırıltı
- Dudak, boğaz, dil veya ağzın şişmesi
Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:
İnansak mı Bilemedik: Hamilelikte Nar Tüketimiyle İlgili İlginç Hurafeler
Kaynak: 1
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var