Yüzmek Size İyi Gelecek

Yüzmek Size İyi Gelecek

Yüzmenin hem dolaşım sistemi hem de kaslar üzerinde olumlu etkileri vardır. Yüzme esnasında kol, bacak ve karın bölgesinde bulunan bütün kas grupları çalışır. Kalp atım hızı ve alınan oksijen miktarı arttığı için bebeğe giden oksijen miktarında da artış söz konusudur.  

Yüzmeyi gebelikteki en uygun spor dalı haline getiren bir faktör de yaralanma riskinin olmamasıdır.

Gerçekten de yüzme bilen bir kişinin suda kendi kendini yaralaması, düşmesi ve bir yerlere çarpması neredeyse olanaksızdır. Bir başka avantajı ise kişinin kendisini ağırlıksız hissetmesidir. Bu özellikle gebeliğin son dönemlerinde olan kadınlar için psikolojik açıdan oldukça önemlidir. Ayrıca su içerisinde terleme ve vücudun çok fazla ısınması mümkün olmadığından egzersizin bu tür olumsuz etkilerini ortadan kaldırır.   Yapılan az sayıda çalışma da gebelikleri sırasında düzenli yüzen kadınların kendilerini daha az yorgun hissettikleri, daha güzel uyudukları ve gebeliğin getirdiği ruhsal ve fiziksel streslerle daha kolay başa çıkabileceklerini gösterir.  

Havuzdan uzak durun!

  Yüzerken mikrop kapma, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali göz ardı edilmemelidir.Denizin dezenfektan özelliği düşünüldüğünde, havuzdan daha kolay mikrop ve bulaşıcı hastalık kapmak mümkündür.

Havuz yerine denizi tercih edin

Havuz tercih edecekseniz hijyen ve bakımından emin olunan, sürekli denetlenen havuzları, kalabalık olmayan zamanlarda, kullanın. Sabah erken saatlerde yüzmek, hamileliğin ilk 3 aylık dönemindeki bulantı ve kusmaları azaltmada olumlu yönde etkilidir ve günün kalan kısmının daha rahat geçmesine yardımcı olur. İkinci ve üçüncü üç aylık dönemlerde ise eklem ve bağları destekleyerek bel ve sırt ağrılarının azalmasında büyük rol oynar. Spor sonrası terlemeyle beraber nemli kalan bölgelerde mantar ve enfeksiyonlarda artış olabilir. Bu nedenle sık duş almak ve iyi kurulanmak gerekir.