Rahatsız Popişleri, Mutsuz Bebişleri Pişikten Kurtarmanızı Sağlayacak 5 Önemli Bilgi!
Her annenin isteği, bebeğinin sağlığını korumak ve onun huzurlu bir şekilde büyümesini izlemektir. Bu nedenle anne olan her kadın, bebeğinin beslenmesinden uykusuna, oyuncak seçiminden cilt bakımına ayrı bir özen gösterir. Fakat ne kadar hassas davranılırsa davranılsın, gerek tecrübesizlikten gerek ise yanlış uygulamalardan dolayı bazı sorunlarla karşılaşılabilir. Bu tatsız problemlerden biri de pişiktir.
Pişik; genellikle bez bölgesinde oluşan, nadiren de koltuk altı, boyun ve eklem bölgelerinde görülen bir deri rahatsızlığıdır. Tıptaki adı “amonyak dermatiti” olan pişik, yetişkinlerden ziyade bebeklerde daha sık oluşur. Bunun sebebi ise bebeğin altının sürekli ıslanması, cildinin hava almaması ve derisinin çok hassas oluşudur. Ancak alınacak basit önlemler sayesinde, bebeğin pişik olmasının önüne kolayca geçilebilir. Nasıl mı?
1. Genital Bölgesini Havalandırın
Eğer banyodan hemen sonra bebeğinizin bezini takıyorsanız, hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü çoğu uzman, bebeğin genitâl bölgesinin hava alabilmesi için banyodan hemen sonra bez takılmasını yanlış buluyor. Bunun yerine en az 10 dakika bebeğin cildinin havalandırılmasını öneriyor. Bu da pişik oluşumunun önlenmesine önemli katkı sağlıyor. Hatta her bez değişimi sırasında bunu uygulayabilirsiniz.
Bununla birlikte banyodan sonra bebeğinizin cildini nasıl kuruttuğunuz da dolaylı olarak pişik oluşumunu etkiliyor. Olması gereken; yumuşak bir havluyla, narin hareketler yaparak cildini kurutmaktır. Aksine sert hareketler, bebeğin cildinin tahriş olmasına ve pişiğin daha kolay oluşmasına zemin hazırlayacaktır.
2. Kirli Bez ile Bekletmeyin
Bebekler için oldukça ağrılı bir deri rahatsızlığı olan pişiğin aslında pek çok sebebi bulunuyor. Örneğin antibiyotik kullanımı, ek gıdaya geçiş, alerjik besinlerin tüketimi, içinde zararlı kimyasal bulunan bakım ürünlerinin kullanılması veya alt temizliğinin doğru yapılmaması, bebeğin bez bölgesinde pişik oluşmasına sebep olabilir. Ancak en sık karşılaşılan nedeni, bebeğin kirli bezle uzun bir süre beklemesidir. Bu sebeple bezin kirlendiği fark edilir edilmez altı değiştirilmelidir.
3. Kimyasal Ürünlerden Kaçının
Bebekler, oldukça hassas bir cilt ile doğar. Nasıl ki çoğu organı, bebek büyüyene kadar gelişmeye devam ediyorsa, derisi de güçlenmek için zamana ihtiyaç duyar. Bu nedenle bebeğin cildine değecek kumaşın bile pamuklu olması gerekir. Hele ki emilim yoluyla bebeğin kan dolaşımına karışabilecek kimyasal ürünlerden olabildiğince kaçınılmalı, doğal ürünler kullanılmalıdır. Aksi halde pişik, alerji ve tahriş gibi problemlerle karşılaşmak kaçınılmaz olur.
4. Kullandığınız Bezi İyi Araştırın
Kullanılan bebek bezi de pişik oluşumunu doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Örneğin bezin hava almıyor oluşu veya sentetik maddelerden üretilmesi gibi durumlar pişiğe zemin hazırlıyor. Bununla birlikte, kaliteli bir bez kullanılsa bile bezin yanlış beden olması ya da doğru bağlanmaması da pişiği tetikleyebiliyor. Çünkü bezin sıkı olması bebeğin tahriş olma ihtimalini yükseltirken, bol olması idrar veya gaitanın daha geniş alana yayılmasına, haliyle pişiğin kalçaya doğru genişlemesine sebep olabiliyor.
5. Organik Pişik Kremi Kullanın
Çinko mineralinin, cildin yenilenmesi ve tazelenmesi için çok önemli bir rol oynadığı biliniyor. Bu yüzden çinko oksit içeren kremler güneş yanığından sivilce tedavisine kadar pek çok alanda kullanılıyor. Aynı şekilde pişik tedavisinde de bebeğin cildinin hızlıca toparlanması adına, içinde çinko oksit olan kremler tercih ediliyor. Elbette bu kremin organik olması gerekiyor, aksi halde içindeki çinko oksit hiçbir fayda sağlamayacaktır.
Minoris Baby Organik Pişik Kremi, içeriğideki çinko oksit, organik argan yağı ve zeytinyağı ile bebeğinizin cildini korumanın en doğal yolu…
Organik dünyamıza katılmak için tıklayın!