Gebelikte Annenin Aldığı Kilo Bebeğin Aldığı Kilo Demek Değil
Gebelikte Annenin Aldığı Kilolar Bebeğin Aldığı Kilo Demek Değil
Gebelikte annenin aldığı kilo bebeğin aldığı kilo demek değil diyen uzmanlar, toplumda anne adayının kilolu olmasının gebenin kendine bakıyor, bebeğini düşünüyor gibi yanlış algılandığını belirtiyorlar. Bu durumun gerçekte olmadığını anne adayının almış olduğu kiloların bebeğinde kilolu alacağı anlamına gelmediğini belirtiyorlar.
Sağlıklı Bir Gebelik ve Bebek İçin Vitamin Şart
Sağlıklı bir gebelik için annenin mineral, vitamin ve protein açısından kaliteli beslenmesi gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, sağlıklı bir bebek için de sağlıklı beslenmenin gerektiğini belirtiyorlar. Gebelerin beslenmeleri sırasında yemek miktarını düşürmeleri gerektiğini, anne adayının fazla yemesinin bebeğin sağlıklı ve kilolu olacağı anlamana gelmediğini sağlıklı bir gebelik ve bebek için kaliteli beslenilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar.
Yemek Yeme Sıklığınıza Dikkat Edin
Gebelerin sağlıklı bir gebelik geçirmeleri için yeme sıklıklarına dikkat etmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, gebelerin sağlığının gelecek nesillerin sağlığı açısından da önemli olduğunu vurguluyorlar. Anne adaylarının yedikleri yemeklerin miktarına ve yeme sıklıklarına dikkat etmeleri gerektiği ifade edilirken, normal bireylerin 3 öğün beslenmelerine karşın hamilelerin beslenme miktarlarını azaltıp, öğün miktarlarını artırmalarını öneriyorlar. Bu şekilde uygulanacak beslenme düzenin özellikle gebeliğin ilk üç ayında çok faydalı olduğu belirtiliyor.
Şeker Yükselmesi ya da Düşmesini Önlüyor
Gebelikte uygulanacak az miktarda sık yeme düzenin uygulanmasının gebeliğin 3. Ayından sonraki dönemlerde de sürdürülmesi durumunda gebelikte sıkça karşılaşılan şeker yükselmesi, düşmesi ve kendini halsiz hissetme gibi durumların yaşanmasını önlediği belirtiliyor. Hamilerin sindirim sistemine bir takım etkilerinin olduğunu belirten uzmanlar, anne adaylarının gebelik döneminde sindirim sorununu aşması için, öğün sayısının artırarak daha çok su tutan ve bağırsak içerisinde su emilimini azaltan sebze ve meyvelerin tüketilmesini öneriyorlar.
Anne Adayı Kilo Alınca Bebekte Aldı Denemez
Hamilelik döneminde gereksiz kilo alımı ve yağlanmaların önüne geçilmesini istediklerini söyleyen uzman hekimler, anne adayının kilo aldığı zaman bebeğinde aynı oranda kilo aldığını söylemenin mümkün olmadığını belirtiyorlar. Anne adayının fazla kilo alımının doğumu bile olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiliyor.
Bisküvi - Cips - Fast Food Tüketmeyin
Anne karnındaki bebeğin kolay kolay besinsiz kalmayacağını vurgulayan doktorlar, bebeğin söz konusu durumlarda anne adayının mineral ve vitamin depolarını kullanarak kendi gelişimini sağlayacağını ifade ediyorlar. Annenin kilosu ile bebeğin kilosunun paralel olarak hareket etmeyebileceğini, bu nedenle çok zayıf bir annenin bebeğinin kilolu, çok kilolu bir anne adayının bebeğininse zayıf doğabileceğini belirtirlerken, bisküvi, cips ve fast food gibi ürünlerinin sağlıksız beslenmeye neden olabileceğinden hamilelik döneminde tüketilmesi önerilmediği belirtiliyor. Hamilelikte Fazla Kilo Almadan Fit Kalmanın 8 Kolay Yolu Detaylar İçin Tıklayın