Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde Tüp Bebek Ünitesi Kurulacak
Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde Tüp Bebek Ünitesi Kuruluyor
Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde Tüp Bebek Ünitesi kuruluyor. Düzce Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Başbuğ tarafından yapılan açıklamada Düzce Üniversitesinde tüp bebek ünitesi kurmak istediklerini belirtti. Bunun dışında kadın doğum ürojinekoloji, perinatoloji ve infertilite alt dallarında da uygun poliklinik şartlarını oluşturarak hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Başbuğ, kadın hastalıkları, doğum öncesi, hamilelik ve doğumla ilgili problemlerin çözümünde çağdaş sağlık hizmetlerinin sunumu için çalışıldığını belirtirken, gelecek hedefleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.
1996 Yılından Bu Yana Hizmet Veriyor
Düzce Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı bölümünün 1996 yılından bu yana hizmet verdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Başbuğ, 1996 yılında kurulan Ana Bilim Dalı’nda şu anda 4 öğretim üyesi ve 4 araştırma görevlisi ile birlikte son derece başarılı tıbbi uygulamalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Alanlarında uzman hekimler tarafından hizmetlerin yürütüldüğünü belirttiği Kadın Hastalıkları ve Doğum Birimi bünyesinde; 40 yataklı kliniğin yanı sıra hem poliklinik hem de ameliyat hizmetleri verdiklerini belirtti.
İdrar Kaçırma Kısırlık ve Rahim Ağzı Sarkmaların Tanı ve Tedavisi Yapılıyor
Ağırlıklı olarak doğum öncesi nitelikli gebelik izlenimiyle riskli gebeliklerin tanı ve tedavisinin yapıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Alper Başbuğ, söz konusu tedavilerin yanı sıra Ürojinekiloji Bölümünde kadınlarda idrar kaçırma, kısırlık ve rahim sarkmasıyla ilgili başvuran kişilerin tanı ve tedavisinin de yapıldığını belirtiyor.
Yılda Bin 500 Doğum Gerçekleşiyor
Hastanelerinde gerçekleşen doğumlarda yılda yaklaşık bin 500 ailenin bebek sahibi olma sevinci yaşadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Başbuğ, yaklaşık olarak 1.000’in üzerinde ürojinekoloji, jinekoloji, infertilite (kısırlık) cerrahi ve kapalı cerrahi vakalarına yapmış oldukları operasyonlarla, hastaların sağlıklarına kavuşmalarında pay sahibi olduklarını vurguladı.
"Diğer İllere de Hizmet Veriyoruz"
Düzce'nin Karadeniz'in Marmara'ya açılan bir kapısı olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başbuğ, “Düzce; Bolu, Zonguldak, Sakarya arasında kalan bir ilimiz. Bu açıdan bizim de hinterlandımız geniş. Sadece Düzce’ye değil, diğer illere de hizmet ediyoruz. Özellikle idrar kaçırma ve rahim sarkması ameliyatlarını sıklıkla yapıyoruz. Kapalı cerrahi açısından da ekibimiz çok deneyimli. Kapalı cerrahide çocuk sahibi olamayan çiftlerin ameliyatlarını, jinekolojik hastalıklar ve kanser cerrahisi tedavilerini yapıyoruz.” dedi.
Hastanemizde Tüp Bebek Ünitesi Kurmak İstiyoruz
Yapılan görevlendirmelerle 6 aylık tüp bebek tedavisi eğitiminin tamamlandığını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Alper Başbuğ, yapmış olduğu açıklamalarda tüp bebek ünitesi kurmak istediklerini, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanelerinde Tüp Bebek Ünitesi kurulması için çalışmaların başlatıldığını ifade etti.