Doğum Hakkında Kimselerden Duyamayacağınız 12 Enteresan Bilgi

Doğum hakkında ilginç bilgiler bir hayli fazla! Hamilelik döneminizde doğumla ilgili pek çok kaynak okudunuz, hazırlıklarınızı yaptınız... çevrenizdekilerin doğum tecrübelerini dinlediniz ve neler yaşayabileceğiniz konusunda bilgiler edindiniz. Peki ya hiç duymadıklarınız? Doğum yapacak kadına söyleyip söylememek arasında kararsız kalınan tüm o bilgileri sizler için derledik. İçeriği oluştururken sadece eğlenme amacı güdülmüştür. Keyifli okumalar...

Doğum hakkında ilginç bilgiler

   

1)Doğum başladığı anda ayaklarınızın dibinde küçük bir gölet oluşabilir

 

 Oluşabilir diyoruz, çünkü suyunuzun sızıntılar şeklinde gelmesi çok olağan. Birden suyun boşalması durumu ise daha nadir karşılaşılan bir durum.

2)Ne kadar unutkan olduğunuzu doğum başladığı anda öğreneceksiniz

 

 Hamileliğiniz boyunca doğuma hazırlandınız, çantanızda eksik var mı diye her gün kontrol ettiniz. Ama o gün eksikliklerle karşılaşma ihtimaliniz yüksek olacak. Endişelenmeyin, çevrenizde o kadar fazla insan olacak ki eksikleriniz en kısa sürede temin edilecek.

3)Hastaneye giderken eşinizin en kötü araba kullanış anına tanıklık edeceksiniz

 

 Siz yine hamilelik döneminde kendinizi biraz olsun doğuma hazırlıyorsunuz. Ya eşiniz ne yapsın? İlk defa böyle bir durumla karşılaşan adamcağızın eli ayağına dolanacak, ne yapacağını şaşıracak ve gerçekten hayatının en kötü araba kullanışını sergileyecek.

4)Hatta eşiniz kendisini Michael Schumacher sanacak...

 

 Kasılmalarınız birazcık şiddetlendiği anda, eşiniz kendini adeta bir ralli pilotu, hatta o da yetmezmiş gibi Michael Schumacher sanacak. Ama panik yok, Michael Schumacher gayet iyi bir pilot!

5)Ikınmalardan dolayı azıcık kakişko kaçıracaksınız...

 

 Sanıyoruz ki hamile kadınların en çok utandığı ve 'acaba benim de başıma gelir mi' dediği konulardan biri doğum sırasında kakişko yapmak. Merak etmeyin, doğumunuza giren doktor pek çok kadının dışkısını görmek durumunda kaldı. O kadar ıkınıyorsunuz, sizce de normal değil mi? Sakın utanmayın.

6)Matematik bilginizin sınırlarını zorlayacaksınız

 

 Etrafınızdaki ebeler, doktorlar ve hemşireler sürekli 'rahim açıklığı ne kadar?' gibi cümleler kuracak. Siz de onları anlamaya çalışırken matematik bilginizin sınırlarını zorlayacak, kafanızda minik hesaplamalar yapacaksınız.

7)Öfke kontrolü nedir, öğreneceksiniz

 

 İnsanlar etrafınızda deli gibi dolanıp duracak. Hepsinin ağzını burnunu kırmak isteseniz de yapamayacaksınız. Böylelikle öfke kontrolü konusunda kendinizi biraz daha geliştirmiş olacaksınız.

8)Doğum esnasında tüm yaratıcılığınız ortaya çıkacak

 

 Daha önce hiçbir küfürü bilmeyen, hatta TDK'da küfür kelimesinin karşılığını dahi duymamış olan siz, en yaratıcı küfürleri havada uçuşturacaksınız. Olumlu tarafından bakarsak, yaratıcılığınız bol bol beslenecek.

9)Doğan bebeğe tekrar tekrar dönüp bakacaksınız çünkü...

 Bebek doğurup doğurmadığınıza tam olarak emin olamayacak ve ufak bir şok geçireceksiniz. Filmlerde izlediğiniz gibi pürüzsüz ve etrafa gülücükler saçan bir bebek doğmayacak. Tabii doğumdan sonra şişlikleri indiğinde ve koruyucu tabakası temizlendiğinde melek gibi görünecek, orası ayrı.

10)Hatta tüylü de doğabilir

 

 Bazı bebekler tüylü doğabiliyor. Kollarında, yüzünde veya bacağında yoğun bir tüy oluşumu gözlemleyebilirsiniz. Ama bu tüylerin çoğu doğumdan kısa bir süre sonra dökülüyor.

11)Eşinizin bedenindeki tırnak izlerine doğumdan sonra bir miktar üzüleceksiniz

 

 Doğum telaşı ile eşinizin yüzünde, kollarında veya vücudunun bilimum yerlerinde tırnak ve diş izi bırakabilirsiniz. Hiçbirini bilinçli olarak yapmayacaksınız ve doğumdan sonra eşinizin o halini gördükçe yüreğiniz sızlayacak...

12)Kanamalarınız ne yazık ki doğumdan sonra da devam edecek

 

 Doğumdan sonra kanamaların olması normal kabul edilir. 6. haftadan sonra hala kanamalarınız devam ediyorsa hekiminizle görüşmelisiniz.  

Ama, onu görünce olan biteni unutup sadece 'iyi ki' diyeceksiniz... çektiğiniz tüm çileye değdiğini göreceksiniz.

 

   Doğum sırasında baba adayının yapması gerekenleri okumak için buraya tıklayabilirsiniz.