Çin Takvimine Göre Bebeğinizin Cinsiyetini Tahmin Edin!

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Hesaplama

Her ebeveyn adayı için bebeğin cinsiyetinin ne olacağı en merak edilen konuların başında gelir. Kız mı yoksa erkek mi olacağına dair üretilen teorilerin sonu gelmek bilmez. Aileden herkes bebeğin hangi cinsiyete sahip olacağı üzerinde konuşurken, kimileri de farklı teknikler kullanarak bebeğin cinsiyetini daha doktor kontrolü zamanına gelmeden öğrenme yolunu ve yöntemini tercih eder. İşte size en çok tercih edilen bir alternatif yöntemden bahsedeceğiz: Çin Takvimi

Baştan uyarımızı yapalım, toplum arasında yaygın olarak başvurulan bu yöntemin hiçbir bilimsel yanı yoktur.


Çin takviminin yaklaşık 700 yıla yakın bir zamandır kullanıldığı varsayılıyor

Dünya üzerinde pek çok anne baba adayı ultrasonla bebeklerin cinsiyetini öğrense de, dünya genelinde Çin takvimi yöntemini kullanarak ultrason muayenesinden daha önce bebeğin cinsiyeti hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Ultrason muayenelerinde bebeğin cinsiyeti 15. hafta ve sonrasında bilinebilmektedir. Bu yüzden bebeğin cinsiyetini daha erken öğrenmek isteyen ebeveynler Çin takviminden yararlanmaktadır. Çin takvimi yönteminin doğruluk oranının yüzde 80 civarında olduğu kabul edilmektedir. Yöntemde yararlanılabilmek için iki bilgiye ihtiyaç duyulur. Bunlardan birincisi anne adayının yaşı, ikincisi ise anne adayının gebeliğinin başladığı ay bilgileridir.   Çin takvimi yöntemi en erken 18 en geç 45 yaşındaki kadınların bebeklerinin cinsiyeti hakkında bilgi vermektedir. Takvimde sol tarafta yer alan sayılar, 18’den başlayarak 45’e kadar devam etmektedir. Üst tarafta ise Ocak ve Aralık ayları arasındaki aylar yer alır. Anne adayının yaşı ile gebeliğin başladığı ayın kesiştiği bölüm bebeğin hangi cinsiyette olacağını göstermektedir.  

Çin Takvimi aracımızla bebeğinizin cinsiyetini hemen tahmin edebilmek için tıklayınız!

Çin takvimi yönteminde dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Örneğin Mart ayında ve sonrasında doğan kadınların yöntemden yararlanabilmesi için mevcut yaşlarına bir yaş daha eklemeleri gerekir. Ocak veya Şubat ayında doğanların ise doğduğu yıla ait Çin yılı başlangıç tarihini öğrenmeleri gerekmektedir. Eğer doğum tarihleri Çin yılının başlangıç tarihinden sonra ise yaşlarına bir yaş daha eklemeleri gerekir. Doğum tarihi Çin yılı başlangıç tarihinden önceyse yaşa 2 yaş ilave edilmelidir. Çin takvimi Miladi takvimi kullanmadığından dolayı bu tür farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Aradaki bir aylık farklılık nedeniyle Çin takvimi yöntemini kullanmak isteyen kadınların önce kendi doğum yıllarını ve aylarını Çin yılı üzerinden bulmaları gerekir. Örneğin, 22 Eylül 1991’de doğmuş bir kadının Çin yaşı 23’tür. Ocak, Şubat, Mart, Mayıs, Haziran, Ekim ve Kasım aylarında doğan bebeklerin erkek; Nisan, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Aralık aylarında doğan bebeklerin ise kız olması beklenir.   Bilimsel bir yöntem olmayan Çin takvimi pek çok anne adayı tarafından kullanılmakta, sonuçların doğru olduğu söylenmektedir. Yüzyıllardır kullanılan yöntemin, milyonlarca doğum sonucundan elde edilen istatistik veri bütünü olduğu savunulur. 

Siz de Çin Takvimi yöntemiyle bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek istiyorsanız tıklayın!

Çin Takvimi Tablosu