Bebekler İçin Pırasa Çorbası Tarifi
İyi bir potasyum kaynağı olan pırasa, aynı zamanda folat, A, B6, C ve K vitaminleri açısından zengindir. Bunlara ek olarak alerji riskinin düşük ve kolay yenilebilir olması pırasayı bebekler için güzel bir besin alternatifi haline getiriyor. Biz de buradan yola çıkarak hazırladığımız yazımızda, bebekler için pırasa çorbası tarifi verdik. Keyifli okumalar!
Bebeklere Pırasa Çorbası Ne Zaman İçirilir?
Bebeklere pırasa çorbası 8. aydan sonra içirilebilir. Ancak pırasa gaz ve şişkinlik yapabilen bir sebze olduğu için eğer bebeğinizde gaz problemi varsa pırasa çorbası yedirmek için biraz daha bekleyebilirsiniz. Bununla birlikte her bebeğin gelişim süreci, alerji durumu ve sağlık koşulu aynı olmadığından bebeğinize pırasa çorbası içirmeden önce çocuk doktoruna danışmanız daha sağlıklı olacaktır. Gelin şimdi bebekler için pırasa çorbası nasıl yapılır, tarife geçelim.
Bebekler İçin Pırasa Çorbası Tarifi
Bebeğiniz için pırasa çorbası hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Malzemeler
- 1 adet küçük patates
- 1 adet küçük havuç
- 1 dal pırasa
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- İlikli kemik suyu veya içme suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bebeklere Pırasa Çorbası Tarifi
Patatesi, havucu ve pırasayı temizleyip küçük küçük doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup doğradığınız sebzeleri kavurun. Sebzeler kavrulunca 1 tatlı kaşığı pirinç ve üzerini geçecek kadar sıcak ilikli kemik suyu ekleyin. İlikli kemik suyu yoksa normal sıcak suyla da tarifi yapabilirsiniz. Önce yüksek ısıda, kaynamaya başladığında ise kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sebzeler ve pirinçler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Son olarak çorbayı blenderden geçirin ve soğumaya bırakın. Ilıdığında bebeğinize içirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Bebeklere Pırasa Çorbası Hazırlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Her bebeğin gelişimi, sağlığı ve alerji durumu aynı olmadığından, bebeğinize pırasa çorbası içirmeden önce doktorunuza danışın.
- Çorbanın içinde daha önce kullanmadığınız bir malzeme varsa, o malzeme özelinde 3 gün bekleme kuralı uygulayın.
- Pırasa çorbası tükettikten sonra bebeğinizde kızarıklık, kaşıntı, döküntü, halsizlik veya hırıltı gibi alerji belirtileri gelişirse çorba tüketimine ara verip çocuk doktoruna danışın.
- Pırasa gaz ve şişkinlik gibi etkilere yol açabileceğinden bebeğin sindirim sistemi iyice geliştikten sonra bu tarifi deneyebilirsiniz.
- Bebeğinizin çiğneme ve yutma refleksinin yeterince gelişmediğini düşünüyorsanız çocuk doktoruna danışın.
Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir: