Yetersiz Beslenen Bebeklerin Gıdası Artık Devletten!
Bebekler için gıda yardımı projesi hayata geçti! Devlet, ilk defa 5 yaşına kadar olan ve sağlıklı beslenemeyerek kronik hastalığa yakalanma riski taşıyan bebeklerin envanterini çıkarttı. İlk rapora göre, Türkiye'de yaklaşık 60 bin bebeğin sağlıklı gıdalarla beslenemediği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile SGK'nın ortaklaşa hayata geçireceği proje için 60 bin bebek evinde ziyaret edildi. Bebekler için gıda yardımı projesi ile sağlıklı beslenememekten dolayı oluşan gelişim geriliğini önlemek amaçlanıyor.
Bebekler İçin Gıda Yardımı
Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile SGK'nın ortaklaşa yürüteceği projede, sağlıklı beslenemeyen bebeklerin listesi çıkartılıyor. Çıkartılan listedeki bebekler, SGK yetkililerince evlerinde ziyaret ediliyor. Kötü beslenerek kronik hastalığa yakalanma riski olan bebeklerin gıdalarını artık devlet karşılayacak. Sadece gıda değil, ailenin de bir takım sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarının da karşılanması düşünülüyor. İlk raporda tespit edilen 60 bin bebeğin mama ve gıda solisyonlarının tamamı ödeme kapsamına alındı. Ancak, proje henüz yeni olduğu çin tüm detayları netleşmedi.
SGK Yetkilisi Açıklama Yaptı
SGK yetkilisi yaptığı açıklamada; ' Kötü beslendiğine dair raporu bulunan bebeklerin maması ve ihtiyacı olan diğer gıdaları artık SGK ödeyecek. Normalde bebeklerin ilk aldığı rapordan sonra iyileşmesi gerekiyor fakat iyileşmeyip ikinci raporu da alırsa burada bir şeylerin ters gittiğini görüyoruz. Malnütrisyon hastalığı, 0-5 yaş arası bebeklerde çok ciddi geriliklere neden olabiliyor. Bu gerilik sadece bedensel değil, zihinsel olarak da bebekleri etkiliyor. Bu konu da SGK için oldukça önemli ve hassas. Ayrıca bir hastalığın oluşmasını en başta önlemek, sağlık harcamalarını fazlasıyla azaltan bir unsurdur.' şeklinde konuştu.
Diğer haberlerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.