7 Adımda Refleksoloji Masajı ile Ağlayan Bebeğinizi Sakinleştirin!

Bebek refleksolojisi öğrenerek ağlayan bebeğinizi kısa sürede sakinleştirmeniz mümkün! Refleksoloji, vücuttaki gerilimi azaltmak ve çeşitli hastalıkları rahatlatmak amacıyla başvurulan bir ayak masajı tekniğidir. Günümüzde tamamlayıcı tıp unsuru olarak görülen refleksolojinin, yetişkinlere göre bebeklerde çok daha fazla işe yaradığı düşünülüyor. Çünkü bebeklerin ayaklarındaki bağların ve kasların tam olarak gelişmemiş olması, bebekleri refleksolojinin etkilerine cevap vermeye daha açık hale getiriyor. İşte 7 adımda bebek refleksolojisi ...  

    

Bebek Refleksolojisi

Ayağın her bir alanı, vücuttaki organlarla veya kaslarla bağlantılıdır. Refleksolojiye göre önemli olan, rahatsızlığın ayaktaki hangi bölge ile bağlantılı olduğunu bilmektir. Aşağıda, sizler için bebek refleksolojisi masajından birkaç örnek hazırladık. Şunu da belirtmekte fayda var: Bebeğinizin sağlığı ile alakalı bir problem söz konusu olduğunda önce doktoruyla görüşmeniz, daha sonra tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak refleksoloji masajı uygulamanız önerilir.  

Refleksoloji Nasıl Uygulanır?

1) Baş ve Diş

   

Ayak baş parmak uçları, refleksolojiye göre bebeğinizin baş ve diş kısmına denk gelir. Özellikle bebeğiniz diş çıkartırken o noktaya hafif bir basınç uygulamanız, onun sakinleşmesini sağlayabilir.  

2)Akciğer

   

Bebeklerde göğüs tıkanması enfeksiyondan veya soğuk algınlığından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle bebeğinizin doktoru ile görüşerek tıbbi yardım almalısınız. Daha sonra ise siz, bebeğinizin ayak parmaklarının köklerine masaj yaparak onu yatıştırabilirsiniz.  

3)Karın Boşluğu

   

Bebeğinizin ayak parmaklarının kökünün biraz altı, karın boşluğundaki rahatsızlıklarla bağlantılıdır. Mide ağrısı gibi sorunlarda bebeğinizin ayağının bu kısmını ovuşturarak sakinleşmesini sağlayabilirsiniz. 

4)Üst Karın

   

Bebeğinizin ayak tabanları, bağırsaklarıyla bağlantılıdır. Dolayısıyla bağırsak rahatsızlıklarında bu bölgeyi hafifçe ovuşturarak onu rahatlatabilirsiniz.  

5)Alt Karın

   

Bebeğinizin ayak tabanının alt bölgelerini ovuşturmanız, kabızlık ve gaz gibi sorunlarına iyi gelecektir.

6)Sinüsler

   

Bebeğinizin ayak parmaklarının tam ortası, sinüslerine denk geliyor. Bebeğinizin sürekli burnu akıyorsa ve devamlı burnunu çekiyorsa, önce bebeğinizin doktoruyla görüşmelisiniz. Daha sonra, bebeğinizin ayak parmaklarının ortasına basınç uygulayarak onu rahatlatabilirsiniz.  

7)Pelvis

   

Bebeğinizin ayak topuğu, onun pelvis bölgesine denk gelmektedir. Eğer, bebeğinizin karın veya kalçasının ağrıdığını düşünüyorsanız ayak topuğuna hafifçe basınç uygulayarak ovuşturabilirsiniz. Bebeğinizin kısa süre içinde rahatladığını göreceksiniz!   

Yenidoğan bebekler için hazırladığımız masaj içeriğine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.