Bebeğiniz Olmadan Çıkacağınız İlk Yolculuk
Bebeğiniz Olmadan Çıkacağınız İlk Yolculuk
Bahsedeceğimiz tüyolarla bebeğiniz dünyaya geldikten sonraki ilk seyahatinizi başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Gece yarısı emzirmeleri nedeniyle deliksiz bir uykuya hasret kalmış olabilirsiniz. Bu dönemde 5 bin kilometre uzağa seyahate gidilebilecek cesareti de gösteremeyebilirsiniz. Ancak iş seyahati yapmak zorunda kalabilir ve bebeğinizden uzakta kalacağınız için kaygılı ve hüzünlü olabilirsiniz. Çünkü çoğu kadın böyle hisseder. Doğum sonrası ilk iş seyahatinizi yapmayı tasarladığınızda, iş slaytlarınızdan bebeğiniz için süt depolamaya kadar bir sürü endişeniz olur. Ayrıca kadınlar yanlarında ağır bavullar taşımaya doğuştan eğilimlidir. Aynı zamanda tatlı ve küçük bebeğini ardında bırakması gerektiği için suçluluk duyarlar.
Uzağa gidecek olmanızdan dolayı endişe duymanız oldukça doğaldır.
Eğer partneriniz evinizle ilgili ve becerikli ellere sahipse sizin yokluğunuzda iyi bir bebek bakıcısı olacaktır. Eğer gözünüz arkada kalıyorsa bebeğinizi bu duruma hazırlamak zorundasınız. Psikologların görüşüne göre, bebekler hassas terazi gibidir, eğer kendinizi açık bir şekilde sözlü olarak ona anlatmazsanız, sizin kaygınızı anında hisseder ve kötü bir şey olduğuna inanır. Dolayısıyla en iyi bebek bakıcısı, bebeğinizi büyütürken ona stres ve kaygı olmadan kılavuzluk edendir.
Süt Planı
Eğer bebeğiniz anne sütüne devam ediyor ve henüz ek gıda almıyorsa, gitmeden önce ne kadar süt depolamanız gerektiği önemli ve ayrıntılı bir konudur.
Depolamanız gereken likit sütü ayarlayıp ardından onu dondurmalısınız. Anne sütü buzdolabının arka tarafında 5-8 gün buzlukta ise 5-6 ay boyunca kalabilir. Günde bir defa pompolama işlemi yeterli olacaktır. Çünkü vücudunuzu daha fazlasını vermesi için kandıramazsınız ve bu meme ucu iltihabı gibi sorunlara yol açabilir. Prolaktin seviyeniz geceleri artar, bu sabahları süt seviyenizin en yüksek miktarda olacağı anlamına geliyor. Bu nedenle pompalama işlemi için en iyi zaman sabah vakitleridir.
Yeterince Süt Depolayamazsanız Stres Yapmayın
Alternatif bir çözüm yöntemi olarak, sütünüz yeterli değilse bebeğinize takviye gıda verebilirsiniz. Sizin yerinize bebeğinize bakacak olan kişi seyahatiniz boyunca ona ek gıda takviyelerinde bulunabilir. Bebeğiniz çok aç değilse büyük ihtimalle takviye gıdanın anne dışında birinden geldiğini anladığında değişikliğe kolayca adapte olacaktır. Ama unutmayın ki, bebeğiniz sizi koklarsa anne sütü isteyecektir.
Evden Uzaktayken Süt Pompalamak
Süt temin etmeye evden uzakta olduğunuz süre içerisinde de devam edebilirsiniz.
Eğer vaktinizi dört saatten fazla uçakta geçirecekseniz süt pompalama makinenizi şarj ederek müsait bir yerde bu işleme devam edebilirsiniz. Uçaktan inip odanıza gittiğinizde ise mini buzdolabınızın olup olmadığını teyit ettikten sonra uzakta kalacağınız süre 48 saatten az ise sütünüzü buzdolabınızda saklayabilirsiniz, dondurmanıza gerek yok. Eğer dondurursanız eve gidene kadar katı bir şekilde kalmaya devam edecektir. Çoğu pompalama makinesi markası ek olarak soğutucu satıyor. Bu soğutucular yaklaşık 8 saat civarında sütü soğuk tutmaya yarıyor. Süt pompalama işlemini bebeğiniz yaşına ve ihtiyacına göre dengelemelisiniz. Ortalama olarak bir anne bu işlemi günde 6 kez yapıyor; dolayısıyla uygun olduğunuz her an süt depolama işlemini yapabilirsiniz.
Günlük Kontrol Planı
Tabii ki seyahatte olduğunuz süre içinde bebeğinizi çok özleyeceksiniz.
Onu koklamanın yerine geçmese de telefon ve facetime sayesinde sürekli iletişimde kalabilirsiniz. Her dakika evi arama isteğiniz olacaktır; ama unutmayın ki bebekler sadece dokunma ve koklama yoluyla sizi tanır ve ilişki kurar. Buna rağmen onu öpüp koklayamasanız da kamerayı açıp yüzünü görecek kadar şanslıysanız, gülücüğünü yakalayarak motive olabilirsiniz!